Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Incrementum kripto novice: Nemška banka BayernLB napovedala ceno Bitcoina

Na kratko predstavljamo teden, v katerem je Facebookova Libra izgubila nekaj partnerjev in je bila napovedana cena Bitcoina s strani banke BayernLB v letu 2020.

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V preteklem tednu, se na samem trgu kriptovalut ni veliko dogajalo. 

Cene so bolj kot ne stagnirale in niso ne pridobivale, niti niso izgubljale na vrednosti. 

Bitcoin tako ostaja nad ceno 8000 dolarjev. Po tržni kapitalizaciji mu še vedno sledita Ethereum, ki je tekom prejšnjega tedna predstavil projekt Ethereum 2 in Ripple. 

Libra počasi izgublja podporo velikih!

Kripto novice začenjamo s Facebookom.

Kriptovaluta Libra, ki je ob svoji napovedi močno premaknila in oživela trg kriptovalut, počasi izgublja podporo. 

Tako je združenje za podporo te kriptovalute v začetku meseca oktobra zapustilo podjetje Paypal. Pri podjetju so sicer v izjavi za javnost povedali, da še naprej podpirajo projekt in upajo na morebitno sodelovanje v prihodnje, ampak da v tem trenutku ne vidijo, kako bi lahko pomagati samemu projektu. 

Po poročanju Financial Times, naj bi Paypal motilo predvsem to, da pri Libri niso jasno določili, kako bodo nadzirali morebitno pranje denarja, do katerega bi zagotovo lahko prihajalo.

Prav tako so projekt v tem tednu zapustila podjetja Mercado Pago, Visa, eBay, Strip in MasterCard.

Unicef odpira kripto sklad

V torek je odjeknila napoved, da Unicef ustanavlja kripto sklad za donacije.

Sprejemali bodo kriptovaluti Bitcoin in Ethereum. Kot so povedali pri podjetju, bo ta sklad namenjen financiranju odprtokodnih rešitev in tehnologij, ki bi pomagale otrokom in mladim po celem svetu.

BayernLB napovedal nove mejnike v 2020

V poročilu banke BayernLB, kjer so se osredotočili na digitalizacijo in prihodnost le te, je moč razbrati tržno kapitalizacijo kriptovalute Bitcoin. 

Celotno poročilo je sicer precej obsežno, v njem pa se napoveduje povečanje kapitalizacije za kar desetkratnik trenutne. Tako naj bi po napovedih nemške banke kriptovaluta dosegla tržno kapitalizacijo ene bilijarde, s tem pa močno presegla prejšnjo najvišjo ceno na trgu 20000 dolarjev.

Kot razlog za takšno rast navajajo predvsem to, da naj bi se nagrada za rudarjenje kriptovalute Bitcoin v prihodnjem letu prepolovila (angleško halving), ta dogodek pa naj bi na trgu v prihodnje sprožil rast te kriptovalute.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.

Kriptovalute, blockchain, Bitcoin in druge kripto-neznanke v enemu članku.

Kriptovalute so transparenten ter učinkovit plačilni sistem prihodnosti, ki odpravlja številne pomanjkljivosti denarja. Ena večjih pomanjkljivosti FIAT valut je ta, da lahko centralne banke po potrebi v obtok pošiljajo večje količine denarja, to pa povzroča razvrednotenje le tega in s tem tudi inflacijo. Ker večino kriptovalut ni mogoče preprosto “tiskati”, se počasi uveljavljajo kot hranilec vrednosti in zato predstavljajo zanimivo obliko naložbe, ki ima velik potencial za rast. Zato je prav, da se o njih poučite še preden postanejo del našega vsakdana.

Preberi vsebino »
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.