Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

KAM INVESTIRATI?

Če želite postati bogat (ali pa vsaj poskusiti), potem morate storiti več kot zgolj služiti plačo.
Investiranje

Verjetno si mislite, da zdaj ni pravi čas za investiranje – lahko da se v službi dogajajo spremembe in ne veste, če jo boste obdržali, lahko se prepirate s svojim partnerjem oz. partnerico, lahko da se vaš pes čudno obnaša in ne veste, če ga boste morali peljati k veterinarju,… Naj vas tukaj prekinem.

NIKOLI ni “pravi” čas za investiranje – vedno lahko najdemo nek izgovor, ki nam bo onemogočil, da bi začeli investirati.

Toda dejstvo je, da s tem mečemo sami sebi polena pod noge.

Namesto da bi začeli investirati danes in se učiti kako investirati, da bo naš denar rastel (če ne že pred 10 letimi), se raje ukvarjamo z izgovori.

Najboljši način, s katerim boste povečali svoj “kupček”, je da se naučite investirati.

Tako enostavno je.

Toda zagotovo se sprašujete “Kam investirati?”.

No, na voljo imate več opcij, ki pa se razlikujejo med seboj po tem kam denar investirate, koliko ste pripravljeni tvegati, koliko časa ste pripravljeni vložiti v investiranje, itd.

Zaradi tehnološkega napredka v zadnjih letih je investiranje močno olajšano in dostopno vsem – začnete lahko že s 5€ na mesec in pametnim telefonom.

Toda še vedno ne veste kam investirati, kaj ne? No pa poglejmo različne opcije.

TVEGANJE vs NAGRADA

Še zadnja stvar preden začnemo govoriti o tem, kam investirati. Premislite o tem, koliko ste pripravljeni tvegati in najdite pravo razmerje med nagrado, ki jo investicija ponuja in tveganjem, ki ga investicija zahteva. Dejstvo je, da je vsaka investicija tveganje, potrebno je le najti pravo točko med tveganjem in nagrado.

Tveganje in nagrada

Skladi

Sklade nadzorujejo profesionalni managerji. Pri tem gre za to, da se vaša investicija združi z denarjem ostalih investitorjev. Managerji sklada nato uporabljajo ta skupek denarja za nakup delnic, itd. za celotno skupino.

To je dober način za začetek investiranja, saj lahko z eno samo investicijo (v sklad) razpršite svojo investicijo (sklad namreč kupuje delnice različnih podjetij).

Gre za varno metodo, ki je dostikrat tudi “poceni”, saj ne boste plačevali provizije ob vsaki prodaji oz. nakupu.

Kriptovalute

Kriptovalute so dokaj mlada možnost za investitorje, toda ne dolgo nazaj je z njimi obogatelo ogromno investitorjev.

Kripto trg je podoben trgovanju z delnicami, zato se je v zadnjih letih močno razširilo trgovanje s kriptovalutami – postalo je zelo priljubljeno v finančnem in investicijskem svetu!

Donosi skladov so v povprečju zelo visoki, zato se definitivno splača razmisliti o investiciji v kripto sklade, investiranja pa se lahko lotite tudi na svojo roko – a bodite pozorni, saj so nihanja pogosta in hitra.

Naj na tej točki še dodamo, da se pri Inc Growth ukvarjamo z individualnim upravljanjem digitalnih sredstev, pri čemer smo zelo uspešni.

Našim vlagateljem pomagamo oplemenititi njihove naložbe na način, da se izognejo nepotrebnemu tveganju, ki ga prinaša trgovanje na lastno roko. Dejstvo je, da večina vlagateljev izgublja denar (več kot 82%), zato se je pred investiranjem v kriptovalute pametno vprašati, če je bolje vse skupaj prepustiti v upravljanje strokovnjakom. Na ta način se izognete nepotrebnemu dodatnemu tveganju, še vedno pa dobite tisto, zaradi česar sploh želite trgovati – dobiček.

V kolikor vas zanima več o indivudalnem upravljanju digitalnih sredstev, vas vabimo, da si o nas preberete več -> www.inc.si.

Če bi želeli izvedeti več o podjetju ali pa o samem investiranju, vas vabimo, da nas kontaktirate in si zagotovite vse potrebne informacije, nato pa se sami odločite ali je investiranje v kriptovalute primerno za vas.

Obveznice

Naj bo to korporacijska ali pa državna obveznica, obveznice so odlična investicija (a ponavadi z manjšimi donosi, ker niso toliko tvegane).

Delnice

Če se odločite, da boste sami začeli s trgovanjem delnic, vam priporočamo da greste po tej poti počasi in preudarno. Ne vložite več kot 10% svojih sredstev v 1 delnico, vsaj ne dokler ne veste zagotovo, kaj točno počnete.

Tukaj lahko kupujete po principu “kupi-in-drži”, kjer pričakujete, da boste zaslužili z delnico na dolgi rok, ali pa poskušate hitro preprodajati delnice (včasih že po nekaj urah) in služiti na dnevni ravni.

Nepremičnine

Nepremičnine so ena izmed najbolj opevanih poti do bogastva.

Pri nepremičninah se lahko osredotočamo na 2 pristopa – denarni tok (npr. oddaja nepremičnine) ali pa kapitalski dobiček (kupi poceni – prodaj drago).

Tako cena nepremičnin kot cena najemnin naj bi sčasoma rastli, s čimer naj bi investitor povečal svoj kupček denarja.

Pri tem se je pomembno zavedati, ali smo sposobni biti najemodajalec – skrbeti za stanovanje ali pa celo celotno zgradbo, jo voditi, upravljati, pri tem pa se še vsakodnevno ukvarjati s pritožbami in željami najemnikov, neplačniki, itd.

Torej?

Vsaka investicija je lahko tvegana, zato moramo preden investiramo, opraviti “domačo nalogo” in se o investiciji pozanimati. Zavedati se tudi moramo, koliko smo pripravljeni tvegati in kaj nam to tveganje prinaša. Večji kot je potencialni donos investicije, lažje se sprijaznimo s tveganjem. Investirati začnite danes, kajti to je najboljši način za povečanje svojih prihrankov in najboljši korak proti bogastvu.

Pretekli donosi niso garancija za prihodnost. Članek ni priporočilo, ponudba ali vabilo k sestavljanju ponudbe za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je izključno namenjeno informiranju. Seznanitev z vsemi oblikami tveganj je pogoj za oblikovanje ustrezne investicijske odločitve o naložbah v finančne instrumente in izbiri vrste storitev. Informacije v sporočilu temeljijo na javno dostopnih podatkih. E-TITANEX OÜ ne odgovarja za nobeno vrsto škode, ki bi nastala z uporabo podatkov in informacij, ki so vsebovani v tem članku in si pridržuje pravico do napak. Vsi podrobni podatki so v dokumentih, ki so na razpolago na spletu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.

Kriptovalute, blockchain, Bitcoin in druge kripto-neznanke v enemu članku.

Kriptovalute so transparenten ter učinkovit plačilni sistem prihodnosti, ki odpravlja številne pomanjkljivosti denarja. Ena večjih pomanjkljivosti FIAT valut je ta, da lahko centralne banke po potrebi v obtok pošiljajo večje količine denarja, to pa povzroča razvrednotenje le tega in s tem tudi inflacijo. Ker večino kriptovalut ni mogoče preprosto “tiskati”, se počasi uveljavljajo kot hranilec vrednosti in zato predstavljajo zanimivo obliko naložbe, ki ima velik potencial za rast. Zato je prav, da se o njih poučite še preden postanejo del našega vsakdana.

Preberi vsebino »
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.