Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Kako prodati Bitcoin?

Marsikdo se sprašuje kako prodati Bitcoin, saj gre pri kriptovalutah za dokaj nove tehnologije in povprečen uporabnik težko razume celoten proces.

Kako prodati Bitcoin in druge kriptovalute?

V zadnjih letih je skupaj z rastjo cene Bitcoina, zrastlo tudi zanimanje za nakup najbolj popularne kriptovalute trenutno. 

Veliko večino zanima investiranje v kripto svet, kar najbolj pogosto pomeni nakup Bitcoinov. 

Veliko manj pa je tistih, ki se pred nakupom in investicijo v kriptovalute tudi pozanimajo, kako pravzaprav upravljati z njimi po nakupu in kako jih v končni fazi tudi prodati. 

Zato bomo v tem članku pojasnili možnosti pri prodaji Bitcoina, pa tudi kriptovalut na splošno. 

Trenutno večina ponudnikov, ki nudi možnost nakupa Bitcoina, ponuja tudi možnost prodaje in tako na večini spletnih strani in platform za nakup kriptovalut, lahko najdemo tudi možnost prodaje.

Borze/Exchanges

Najbolj pogosta in preprosta metoda za prodajo Bitcoina je zagotovo prodaja na spletni borzi (angleško exchange). 

Gre za različne spletne platforme, na katerih lahko uporabnik poleg nakup tudi proda kriptovalute, po želji pa tudi z njimi trguje. To je obenem metoda, ki je najbolj varna, v primeru, da so računi pravilno zavarovani in najbolj preprosta, saj lahko na ta način Bitcoin in druge kriptovalute prodamo kjerkoli in kadarkoli v relativno kratkem času, v kolikor za željeno kriptovaluto obstaja vsaj neko manjše povpraševanje za nakup. 

Problem te metode je, da je proces verifikacije osebnega računa dolgotrajen in zakompliciran, hkrati pa mora račun biti tudi pravilno zavarovan, običajno z 2FA zaščito.

Bankomati

Bankomati za nakup kriptovalut, v večini primerov ponujajo zgolj nakup, medtem ko je prodaja le teh zaenkrat še nemogoča.

To so v Sloveniji torej avtomati za prodajo Bitcoina, med bolj poznane spadajo Bitnik bankomati, medtem ko se je v zadnjem času za nakup Bitcoina uveljavil tudi Petrol. Čeprav nekateri avtomati nudijo možnost prodaje, pa jih še vedno več kot 50% te opcije nima in je primarna funkcija teh zgolj prodaja Bitcoina strankam in ne tudi odkupa. 

Bankomate lahko torej v praksi izločimo iz nabora načinov za zanesljivo prodajo Bitcoina in tudi drugih kriptovalut, saj v Sloveniji le redki ponujajo možnost prodaje.

Inc Growth

Ker so vse te metode za uporabnika zamudne, nekatere tudi precej negotove in riskantne, pri večini ponudnikov pa poleg registracije zahtevajo še časovno potratno potrditev računa, pri Inc Growth stremimo k temu, da naše stranke razbremenimo vseh omenjenih preglavic. 

Za naše uporabnike opravimo vse korake od uvodnega nakupa kriptovalut in raziskave trga, do tega kje vse skupaj hraniti, ter seveda do zadnjega koraka, prodaje kriptovalut in pretvorbe nazaj v denar.

Pretekli donosi niso garancija za prihodnost. Članek ni priporočilo, ponudba ali vabilo k sestavljanju ponudbe za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je izključno namenjeno informiranju. Seznanitev z vsemi oblikami tveganj je pogoj za oblikovanje ustrezne investicijske odločitve o naložbah v finančne instrumente in izbiri vrste storitev. Informacije v sporočilu temeljijo na javno dostopnih podatkih. E-TITANEX OÜ ne odgovarja za nobeno vrsto škode, ki bi nastala z uporabo podatkov in informacij, ki so vsebovani v tem članku in si pridržuje pravico do napak. Vsi podrobni podatki so v dokumentih, ki so na razpolago na spletu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.

Kriptovalute, blockchain, Bitcoin in druge kripto-neznanke v enemu članku.

Kriptovalute so transparenten ter učinkovit plačilni sistem prihodnosti, ki odpravlja številne pomanjkljivosti denarja. Ena večjih pomanjkljivosti FIAT valut je ta, da lahko centralne banke po potrebi v obtok pošiljajo večje količine denarja, to pa povzroča razvrednotenje le tega in s tem tudi inflacijo. Ker večino kriptovalut ni mogoče preprosto “tiskati”, se počasi uveljavljajo kot hranilec vrednosti in zato predstavljajo zanimivo obliko naložbe, ki ima velik potencial za rast. Zato je prav, da se o njih poučite še preden postanejo del našega vsakdana.

Preberi vsebino »
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.