Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

“Barbenheimer” eksplodiral na svetovnem trgu

Čez vikend sta v kinematografe prispela dva težko pričakovana filma – "Barbie" in "Oppenheimer", ki sta bila velika zmaga za Hollywood po pandemiji koronavirusa ter protesti igralcev in scenaristov.
Barbenheimer

Barbie in/ali Oppenheimer?

Konec tedna so se ljubitelji filmov zbrali ob fantastični roza komediji Grete Gerwig “Barbie”, ki je presegla pričakovanja s zasluženimi 365 milijoni dolarji na svetovnem trgu. Prišli pa so tudi, da bi si ogledali zgodovinsko dramo Christopherja Nolana “Oppenheimer”, ki je v otvoritvenem vikendu zbrala izjemnih 80,5 milijona dolarjev na le 100 milijonskem snemalnem budgetu.

Stotisoče obiskovalcev ni hotelo izbirati med dvema navidez različnima avtorskima uspešnicama s številnimi odličnimi igralskimi zasedbami in istim datumoma izida. Zato so se odločili, da se udeležijo ogledov “Barbie” in “Oppenheimerja” v istem dnevu, s čimer so bitko na blagajnah spremenili v timsko delo.

Vsebine članka

Velik uspeh za Hollywood

Kulturna obsesija, znana kot “Barbenheimer”, je prispevala k največjemu skupnemu zaslužku vikenda v dobi pandemije in je tudi četrti največji vikend v zgodovini. Vredno je omeniti, da so prva tri mesta najuspešnejših vikendov vseh časov zavzemale premiere nadaljevanj iz masivnih filmskih franšiz (“Maščevalci: Zaključek,” “Maščevalci: Neskončna vojna” in “Vojna zvezd: Sila se prebuja”).

Barbie

Barbie je podirala rekorde

Med mnogimi dosežki je film “Barbie” dosegel tudi največji zaslužek otvoritvenega vikenda za film, ki ga je režirala ženska. Prejšnji rekorder je bil film “Stotnica Marvel”, ki sta ga so-režirali Anna Boden in Ryan Fleck, z zaslužkom 153 milijonov dolarjev leta 2019. Film “Čudežna ženska” režiserke Patty Jenkins pa je držal rekord za film, ki ga je režirala izključno ženska, s 103 milijoni dolarjev zaslužka leta 2017.

Zanimivost: Airbnb oddaja Barbikino sanjsko hišo v Malibuju

Kot marketinški trik pred izidom zelo pričakovanega filma se je na Airbnb pojavil oglas, ki gostom ponuja bivanje v Barbikini sanjski hiši v Malibuju. Hiša ima neskončni bazen, balkon, ki se razteza okoli cele hiše, plesišče na prostem in prostor za vadbo, vse pa je svetlo rožnato obarvano.

Barbie

Oppenheimer presegel pričakovanja

Tudi ”Oppenheimer” je presegel pričakovanja z 82,4 milijona dolarjev, nekoliko več od ogromnih 80,5 milijona dolarjev, ki so jih predvidevali. Na svetovnem filmskem trgu je biografski film o “očetu atomske bombe” zaslužil še dodatnih 98 milijonov dolarjev, za skupnem zaslužek v višini 180 milijonov dolarjev. Kljub temu da ga je režiral Nolan, ki privablja občinstvo v kino, je to izjemen začetek za triurni film, ki ima malo akcije in veliko govora. To je eden najboljših začetkov kadarkoli za film namenjen za starejše od 17 let, ki pa je hkrati biografska drama.

Problemi v Hollywoodu

Kljub velikem uspehu »Barbenheimerja« so v Hollywoodu še vedno prisotni problemi. Scenaristi in igralci se še vedno pogjajo zaradi plačila ter neugodnih delovnih okolji, prav tako velike probleme predstavlja uporaba umetne inteligence za mnoge zaposlene v Holywoodu, zaradi katere bi službe lahko izgubilo mnogo scenaristov, ki se prizadevajo, da bi uporabo umetne inteligence v filmski industriji prepovedali.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.

Kriptovalute, blockchain, Bitcoin in druge kripto-neznanke v enemu članku.

Kriptovalute so transparenten ter učinkovit plačilni sistem prihodnosti, ki odpravlja številne pomanjkljivosti denarja. Ena večjih pomanjkljivosti FIAT valut je ta, da lahko centralne banke po potrebi v obtok pošiljajo večje količine denarja, to pa povzroča razvrednotenje le tega in s tem tudi inflacijo. Ker večino kriptovalut ni mogoče preprosto “tiskati”, se počasi uveljavljajo kot hranilec vrednosti in zato predstavljajo zanimivo obliko naložbe, ki ima velik potencial za rast. Zato je prav, da se o njih poučite še preden postanejo del našega vsakdana.

Preberi vsebino »
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.