Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Twitterja ne bo več? Namesto njega prihaja …

Po vrsti Elonovih nočnih tvitov se ikonična modra ptica Twitterja poslavlja, namesto nje prihaja X “aplikacija kjer je vse”.
TWITTER X

Ali bo Twitter sploh še Twitter?

Lastnik Twitterja in milijarder Elon Musk je v nedeljo končno lansiral dolgo pričakovano spletno stran X.com, ter domeno preusmeril na Twitter in dejal, da bo logotip ikoničnega modrega ptiča družbenega omrežja nadomestila črka “X”. Gre za najnovejši korak v masivnem prizadevanju za cilj kreiranja aplikacije, ki jo je Musk opisal kot aplikacija kjer se nahaja vse-v-enem.

Vsebine članka

Elonove napovedi na Twitterju

Včeraj se je vse včeraj začelo se s tvitom, Elona v katerem je dejal “kmalu bomo rekli zbogom blagovni znamki Twitter in postopoma tudi vsem pticam,” sledil je drugi tvit, v katerem je dodal, da “če bo danes zvečer objavljen dovolj dober logotip za X , ga bomo jutri začeli uporabljati po vsem svetu.”

Nato je Musk v naslednjih nekaj urah namigoval na spremembe med drugimi objavami in odgovori ter objavljal tvite kot “Deus X” ali odgovarjal drugim uporabnikom, ki so o tem govorili. V enem trenutku se je pridružil seji na Twitter Spaces z naslovom “Nihče ne govori, dokler ne pokličemo Elona Muska,” in je v njej skoraj eno uro tiho sedel, preden je znova zvok vklopil in potrdil, da bo jutri spremenil Twitterjev logotip ter dodal: “Twitterjev logotip bomo odstranili iz stavbe s spajkalko.”

Zadnji mail zaposlenim s Twitterjevim naslovom

Musk je sporočil tudi, da je včeraj zvečer poslal e-pošto zaposlenim na Twitterju, v kateri jim je sporočil, da se bo podjetje od zdaj naprej imenovalo X in da je to zadnjič, da bo poslal e-pošto z naslova Twitterja.

Twitter uradno preimenovali v "X"

Miljarder in glavna izvršna direktorica njegove družbe, Linda Yaccarino, sta potrdila spremembo, ko sta objavila slike novega logotipa X, ki se prikazuje na strani zgradbe njihovega sedeža v San Franciscu, Kaliforniji. “Luči. Kamera. X!” je zapisala gospa Yaccarino, preden je X zamenjal prepoznavni ptičji logotip na Twitterjevi spletni strani.

Kaj je aplikacija "X"?

Elon, ki je prav tako ustanovitelj Twitterjeve matične družbe, katero je poimenoval X Corporation, je že pred časom razkril svojo ambiciozno vizijo prevzema Twitterja s ciljem da bi ustvaril aplikacijo X, ki naj bi bila “aplikacija vsega”. Izraz “X” se nanaša na podjetje X.com, ustanovljeno leta 1999, ki je sčasoma postalo priznano plačilno podjetje PayPal. Napovedana aplikacija, ki jo načrtuje Musk, naj bi delovala kot družbeno omrežje, vendar z naprednejšimi funkcijami, vključno z mobilnimi plačili in pošiljanjem sporočil. Svoj načrt je primerjal tudi z WeChatom iz Kitajske, ki združuje znane funkcije, kot so sporočila, plačila, tržnica in javne objave, v enem mestu, po njegovih besedah na Kitajskem ljudje praktično živijo v WeChatu.

X, Elon in umetna inteligenca

Yaccarino, je poudarila, da bo aplikacija X presegla vse doslej znane podobne storitve. “Z uporabo umetne inteligence nas bo X povezal na načine, ki si jih ne moremo niti predstavljati,” je zapisala v tvitu. S tem inovativnim korakom se obeta prihodnost, ki bo omogočila še naprednejše povezovanje in komunikacijo med uporabniki. Musk je sicer prejšnje leto ustanovil svojo lastno start-up podjetje za umetno inteligenco, imenovano xAI, ki bo sodelovalo z njegovimi obstoječimi podjetji – vključno z novim X-om ter Teslo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.

Kriptovalute, blockchain, Bitcoin in druge kripto-neznanke v enemu članku.

Kriptovalute so transparenten ter učinkovit plačilni sistem prihodnosti, ki odpravlja številne pomanjkljivosti denarja. Ena večjih pomanjkljivosti FIAT valut je ta, da lahko centralne banke po potrebi v obtok pošiljajo večje količine denarja, to pa povzroča razvrednotenje le tega in s tem tudi inflacijo. Ker večino kriptovalut ni mogoče preprosto “tiskati”, se počasi uveljavljajo kot hranilec vrednosti in zato predstavljajo zanimivo obliko naložbe, ki ima velik potencial za rast. Zato je prav, da se o njih poučite še preden postanejo del našega vsakdana.

Preberi vsebino »
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.