Kaj je Bitcoin (BTC)?

Bitcoin je decentralizirana kriptovaluta, ki jo je v beli knjigi iz leta 2008 prvotno opisala oseba ali skupina ljudi z vzdevkom Satoshi Nakamoto. Lansirali so ga kmalu zatem, januarja 2009.

Bitcoin je spletna valuta peer-to-peer, kar pomeni, da se vse transakcije odvijajo neposredno med enakopravnimi, neodvisnimi udeleženci omrežja, brez potrebe po posredniku, ki bi jih dovolil ali olajšal. Bitcoin je bil ustvarjen, po besedah ​​Nakamota, da bi omogočil “spletna plačila neposredno od ene stranke do druge, ne da bi šla skozi finančno institucijo.”

Nekateri koncepti za podobno vrsto decentralizirane elektronske valute so pred BTC, vendar ima Bitcoin razliko, da je prva kriptovaluta, ki je prišla v dejansko uporabo.

Kdo so ustanovitelji Bitcoina?

Prvotni izumitelj Bitcoina je znan pod psevdonimom Satoshi Nakamoto. Leta 2022 resnična identiteta osebe ali organizacije, ki stoji za vzdevkom, ostaja neznana.

Zakaj je Bitcoin edinstven?

Najbolj edinstvena prednost Bitcoina izhaja iz dejstva, da je bila prva kriptovaluta, ki se je pojavila na trgu.

Uspelo ji je ustvariti globalno skupnost in poroditi popolnoma novo industrijo milijonov navdušencev, ki ustvarjajo, vlagajo, trgujejo in uporabljajo Bitcoin in druge kriptovalute v svojem vsakdanjem življenju. Pojav prve kriptovalute je ustvaril konceptualno in tehnološko osnovo, ki je nato navdihnila razvoj na tisoče konkurenčnih projektov.

Celoten trg kriptovalut – zdaj vreden več kot 2 bilijona dolarjev – temelji na ideji, ki jo je uresničil Bitcoin: denar, ki ga lahko pošlje in prejme kdorkoli, kjer koli na svetu, ne da bi se zanašal na zaupanja vredne posrednike, kot so banke in podjetja za finančne storitve.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Izpolnite obrazec, da se dogovorimo za brezplačen in neobvezen informativni klic ali sestanek.

Na ta način vam bomo lažje predstavili naše podjetje, prav tako pa boste imeli priložnost za morebitna vprašanja.

Poslali vam bomo tudi našo popolnoma brezplačno e-knjigo, ki govori o investicijah za leto 2020 in brošuro, kjer si lahko preberete več o našem podjetju. 

75%
75%
75%
75%
75%