Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Zmaga za Ripple in kripto industrijo, cena XRP-ja eksplodirala

 

Vrednost kriptovalute XRP je poskočila za več kot 75%, po delni zmagi podjetja Ripple Labs v tožbi proti Ameriškemu regulatorju SEC.

RIPPLE XRP ZMAGA

 

Podjetje Ripple Labs ni kršilo zvezne zakonodaje o vrednostnih papirjih s prodajo svojega žetona XRP na javnih borzah, je v četrtek odločila ameriška sodnica Analisa Torres, kar je pomembna pravna zmaga za industrijo kriptovalut, zaradi katere je vrednost XRP-ja močno narasla. Kriptovaluta XRP ni vrednostni papir, ko se z njo trguje na spletnih borzah in z digitalnimi sredstvi. V primeru pa da z žetoni trgujejo institucije oziroma večji vlagatelji, pa velja obratno.

Cena Ripplove kriptovalute se je v petek na najvišji točki dvignila za več kot 75%. Sodba ameriške okrožne sodnice Analise Torres je bila prva zmaga za podjetje s kriptovalutami v tožbi, ki jo je sprožila ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo – čeprav je prinesla tudi delno zmago SEC-u. Predstavnik za odnose z javnosti SEC-a je dejal, da regulator pregleduje odločitev sodnice. Izvršni direktor Rippla Brad Garlinghouse pa je v intervjuju sodbo označil za “veliko zmago za Ripple, a še pomembneje za celotno industrijo v ZDA.” 

XRP CENA
Graf cene kriptovalute XRP (TradingView)

Kaj to pomeni za ripple in xrp?

Coinbase, največja ameriška kripto borza, je dejala, da bo ponovno omogočila trgovanje z XRP na svoji platformi. “Prebrali smo premišljeno odločitev sodnice. Skrbno smo pregledali našo analizo. Čas je, da ponovno omogočimo trgovanje XRP-ja,” je na Twitterju povedal glavni pravni direktor Coinbase-a Paul Grewal. Prav tako so v Ripplu prepričani, da bodo ameriške banke in druge finančne institucije v državi začele kazati zanimanje za sprejetje njihove kriptovalute pri čezmejnih nakazili zaradi uspeha v tožbi.

XRP je kriptovaluta, ki jo podjetje Ripple uporablja za prenos denarja prek meja. Trenutno je peta največja kriptovaluta v obtoku s tržno kapitalizacijo 37,8 milijarde dolarjev.

Podjetje uporablja XRP žeton kot valuto, ki služi kot most med prenosi iz ene fiat valute v drugo – na primer med ameriškimi dolarji in mehiškimi pesosi – da bi rešilo vprašanje potrebe po predhodno financiranih računih na drugi strani prenosa, ter čakanja na obdelave nakazil. V Ripplu pravijo, da lahko XRP omogoči pretok ogromnih količin denarja v delčku sekunde 

 
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.

Kriptovalute, blockchain, Bitcoin in druge kripto-neznanke v enemu članku.

Kriptovalute so transparenten ter učinkovit plačilni sistem prihodnosti, ki odpravlja številne pomanjkljivosti denarja. Ena večjih pomanjkljivosti FIAT valut je ta, da lahko centralne banke po potrebi v obtok pošiljajo večje količine denarja, to pa povzroča razvrednotenje le tega in s tem tudi inflacijo. Ker večino kriptovalut ni mogoče preprosto “tiskati”, se počasi uveljavljajo kot hranilec vrednosti in zato predstavljajo zanimivo obliko naložbe, ki ima velik potencial za rast. Zato je prav, da se o njih poučite še preden postanejo del našega vsakdana.

Preberi vsebino »
Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prenesite BREZPLAČEN vodnik o investiranju v 2023.