XRP bi uporabnikom omogočil pošiljanje denarja po zelo nizki ceni, kar bi pritegnilo potencialno zanimanje tako fizičnih strank kot bank. Ključna vrednost Rippla so njegovi majhni transakcijski stroški, medtem ko ponuja dokončnost transakcije v manj kot pet sekund. Sledi izvor Rippla, delovanje, razlogi za uspešnost ter težave katere XRP odpravlja v globalnem finančnem okolju.

@inc.slo XRP! 🥳 (moj najljubši) #slovenija #fyp #incsi #tiktokslovenija #tehnologija #cryptocurrency #crypto #xrp ♬ Peace – Official Sound Studio

Vsebina člankaIzvor rippla

Korenine Ripla segajo v idejo, ki jo je Ryan Fugger zasnoval leta 2004. Zamislil si je decentraliziran sistem digitalnih valut, znan kot “OpenCoin,” kjer bi uporabniki lahko ustvarjali svoje kreditne linije za olajšanje transakcij. Kasneje so se Chris Larsen, Jed McCaleb in Arthur Britto združili, da bi izpopolnili koncept, ter leta 2012 uradno ustanovili Ripple Labs. Ustvarili so XRP blockchain, decentralizirano omrežje, ter digitalno sredstvo XRP, ki olajša mednarodne transakcije.

Kako ripple deluje

Za razliko od tradicionalnih finančnih sistemov, ki temeljijo na počasnih in dragih omrežjih medbančnih transakcij, Ripple izkorišča blockchain tehnologijo za olajšanje takojšnjih, nizkocenovnih mednarodnih plačil. Glavna inovacija Ripla je uporaba XRP blockchaina, decentraliziranega omrežja, ki omogoča potrjevanje in izvrševanje transakcij v trenutku.

Ripple deluje kot plačilni protokol in digitalna valuta. Finančne ustanove in ponudniki plačil lahko uporabijo RippleNet za povezavo med seboj in dostop do XRP veriženja blokov. Pri mednarodnih transakcijah omogoča Ripplovo omrežje brezhibno pretvorbo fiat valut v XRP žetone. Ti žetoni se nato pošljejo prek omrežja in ob prihodu na ciljno destinacijo se pretvorijo nazaj v lokalno valuto. Ta postopek znatno zmanjša stroške transakcij in izboljša hitrost izvedbe.

XRP

Zakaj uporabljamo Ripple

Ripple ponuja več prednosti, zaradi katerih je bil široko sprejet v finančni industriji. Prvič, njegovi izjemno hitri časi poravnave, pogosto le nekaj sekund, predstavljajo veliko izboljšavo v primerjavi s klasičnim sistemom SWIFT, ki lahko za mednarodne transakcije traja več dni.

Drugič, stroškovna učinkovitost Rippla je privlačna za finančne ustanove, ki si želijo zmanjšati transakcijske pristojbine in stroške menjave valut. Možnost izogibanja posredniškim bankam zmanjšuje potrebo po večkratnih provizijah in zagotavlja, da več sredstev doseže njihove ciljne prejemnike.

Poleg tega sta transparentnost in nespremenljivost Rippla prispevali k večjemu zaupanju in varnosti mednarodnih transakcij. Udeleženci lahko sledijo in preverjajo vsak korak postopka transakcije na javni knjigi, kar praktično onemogoča goljufije.

decentralizirano

Težave, ki jih Ripple rešuje

Ripple se spopada s pomembnimi izzivi, s katerimi se soočajo tradicionalni sistemi mednarodnih plačil. S hitrimi časi poravnave naslavlja težavo počasnih, neučinkovitih in dragih mednarodnih transakcij. Ta prednost je še posebej pomembna za podjetja, ki temeljijo na hitrih, takojšnjih plačilih za vzdrževanje operacij in partnerstev po vsem svetu.

 

Poleg tega stroškovna učinkovitost Rippla prinaša preobrat za podjetja in posameznike, ki izvajajo mednarodne transakcije. Zmanjšanje provizij in stroškov menjave valut koristi tako pošiljateljem kot prejemnikom, spodbuja finančno vključenost in dostopnost za posameznike in podjetja po vsem svetu.

 

Ripplova decentralizirana narava tudi zmanjšuje tveganje za nasprotne stranko. Tradicionalni sistemi pogosto zahtevajo posrednike, zaradi česar so transakcije podvržene zamudam, napakam in morebitnim varnostnim kršitvam. Nasprotno, tehnologija Ripplovega blockchaina zagotavlja varne, pregledne in nedotakljive transakcije.

 

Ripple(Net) vs SWIFT – Which One Is The Future? @Ripple @bgarlinghouse https://t.co/KbsX6B4Fv2 pic.twitter.com/XPVIeNAyCq

— 𝗕𝗮𝗻𝗸XRP (@BankXRP) October 17, 2019

Ripple je naredil izjemen korak pri preoblikovanju mednarodnih plačil s svojo inovativno rešitvijo na osnovi blockchain tehnologije. Z omogočanjem hitrih, varnih in stroškovno učinkovitih transakcij je Ripple pridobil veliko pozornost finančnih institucij in ponudnikov plačil po vsem svetu. Ker se Ripple še naprej razvija in širi svoje omrežje, bo verjetno igral čedalje pomembnejšo vlogo pri oblikovanju prihodnosti globalnih financ, saj bo ponujal transformativno rešitev za čezmejne transakcije na decentralizirani platformi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja